28 Nisan 2014 Pazartesi

Büyük Dragonlar ve Özellikleri

Büyük dragonun ve diğer büyük dragonların seviyelerine göre değişten birçok kriterinin yanı sıra bazı seviyelerin geliştirmesini tamamladıktan sonra kullanabileceğiniz yetenekleri de mevcut. Bu yazıda bu yetenekle, kriterler, aksiyonlar ve Büyük Dragonun tüneğinden bahsedeceğim.

27 Nisan 2014 Pazar

Su Dragonu Nasıl Elde Edilir?

Merhaba arkadaşlar! Bu sıralar yoğun olarak su dragonu ve su adasıyla ilgili sorular almaktayız bu yüzden bu yazıyı yazma kararı aldım.

Oyunda şu an için ana şehir hariç 3 tanede adamız bulunmaktadır. (ekranın sol üste doğru çektiğimizde görebiliriz) Bu adalar oyunun başında açık olmuyor, sonradan  özel promosyon ve etkinliklerden, turnuvalardan, mağazadan yakutla veya Kabam'ın belirlediği görevleri yerine getirerek elde edebilirsiniz. Bugün bunlardan biri olan su adası yani su dragonunu göllerden nasıl elde edebileceğinizi anlatacağım.

Su dragonunu açmak için ilk olarak büyük dragonunuzun zırhla donatılmış olması gerekmektedir. Zırhların nasıl alınacağını daha önce DragonNasıl Savaşır(Uçar) / Zırh Nasıl Tamamlanır? adlı yazımızda özel olarak ele almıştık, tekrar tekrar size anlatarak sizi sıkmak istemiyorum ve tekrardan konumuza dönüyorum. Zırhı tamamlanmış Büyük Dragon ile birlikte, 6 seviye ve üstü göllere (6, 7, 8, 9 ve 10) saldırarak Su Dragonu Arması topluyoruz.

26 Nisan 2014 Cumartesi

İyi Bir Takım Olmanın İncelikleri

Merhabalar arkadaşlar bugün ekip kurma inceliklerine değinmek istiyorum ekip kurmak konusunda deneyimim var. Çok yerde görev aldım. Bu konu hakkında çok okudum. Çok kafa yordum. Çok araştırdım. Çok sordum. Sonra oturdum, bu birikimlerini alt alta yazayım dedim, en azından yeni bir takım kurmak isteyenlere iyi bir rehber olacağını düşünerek... İşte iyi bir takım kurmanın ya da kötü takımlardan kaçınmanın yolları;

Verimsiz, tembel online saati az olan oyuncuları ekibe dahil etmekten kaçının. Size ’o adam çok değişti’ diyenler olacaktır. Onlara kulaklarınızı tıkayın. Çünkü insanlar tembelken çalışkan, sorumsuzken sorumlu, birine dönüşmüş olan kimseyi tanımadım. Bu tür kişiler her zaman için hep ayak bağı olur. Bu işin tek istisnası vardır:

Yaratıcılar. Hani Sergen gibi klas ama disiplinsiz futbolcular vardır ya, on dakika oynar, iki gol atıp çıkar. Yaratıcılar da öyledir. Bütün ay boş oturur. O ayın sonunda çok iyi bir fikir veya stratejiyle gelir şaşırırsınız.

19 Nisan 2014 Cumartesi

Advisor Wheaton Etkinliği

Merhaba arkadaşlar. Kabam iş ağı çalışanlarından Danışman Wheaton (Wil Wheaton), gezmiş, tozmuş, eğlenmiş, tatilini yapmış, işinin başına geri dönünce bir etkinlik yapalım diye düşünmüş ve böyle bir etkinlik 
yapmaya karar vermiş. Tabii ki de ödüllü bir etkinlik ve bana gelen e-posta da ödüller hakkında:
- Çok muazzam ve cool ödüller olduğu,
- Katılan her oyuncuya ödül verileceği,
- Her oyuncuya aynı değil, yaratıcılığı doğrultusunda farklı ödüller verileceği,
- Ödüllerin etkinliğe katıldıktan sonra 3 gün içerisinde dağıtılacağı,
- Etkinliğin başlama zamanı 19 Nisan 2014 Cumartesi yazıyor.
Peki nedir bu etkinlik?

Etkinliğin adı, Advisor Wheaton. Katılmak için en az 2 kimlik alternatörüne ihtiyacımız olacak. Eğer elinizde yoksa, 20 yakut karşılığı bu alternatörleri mağazadan alabilirsiniz.

Yapmanız gereken işlemleri aşağıda sırasıyla yazacağım. Ama önce bir SuperVillain(Kötü Süper Kahraman) ismi bulmamız lazım. Tüm etkinliğe bu kötü süper kahraman üzerinden devam edeceğiz. Mesela bu kötü süper kahramanımız "Joker" olsun. Şimdi yapmamız gerekenler:
1. Oyuncu Bilgisi kısmından, oyuncumuzun adını "Joker_AW" olarak değiştiriyoruz. Özellikle adınızın sonuna "_AW" yazmayı unutmayınız.
2. Oyuncu Bilgisi kısmından, şehrinizin adını "Joker's Evil Lair" yapıyorsunuz.
3. Oyuncu Bilgisi kısmından, Detaylar'dan oyuncu isminizin ve şehrinizin adının yazılı olduğu ekranın, ekran görüntüsünü alıyoruz. Gene Oyuncu Bilgisi kısmından, Dünyalar'dan ekran görüntüsünü alıyoruz.

Aşağıdaki resim daha da açıklayıcı olabilir.

18 Nisan 2014 Cuma

Special Offer Uygulaması

Special Offer ile Kabam, oyunu aktif oynayanlara özel olarak anlık kısa süreli (0.5, 1 veya 2 saat gibi çok nadiren 12 saat) olarak özel indirim tekliflerinde bulunuyor. Sizin oyunda bulunma süreniz, saldırı veya savunma yapmanız veya oyunda herhangi  bir şeylerle uğraşmanız yeterli. Yaptığınız işlemlere özel olarak size uygun benzer tekliflerde bulunuyor ve bu teklif aniden ana ekranınıza geliyor. Kısa süre içinde de geri gidiyor. Şimdiye kadar bana sunduğu teklifleri aşağıda paylaştım. Özellikle antropuslara ve diğer oyunculara saldırırken ve turnuvadayken hız kullanırken yoğun olarak karşılaştığımı söyleyebilirim.

Uyarı ekrana geldiği andan itibaren kısa süreli tekliflerde görünen herkese sunulan teklifin yerine bu özel teklif geçiyor, tabii kısa bir süreliğine. Değerlendirip değerlendirmemek size kalmış.

NOT: Bu uygulama 3.2.1 güncellemesinden sonra geldi.

16 Nisan 2014 Çarşamba

Cephanelik

16 Nisan 2014 günü, TSİ 12:00 da, Meropis dünyasında sunulan Cephanelik özelliği ile ilgili edindiğim bilgileri aşağıda paylaştım.