5 Kasım 2013 Salı

Dragon Nasıl Savaşır(Uçar) / Zırh Nasıl Tamamlanır?

Büyük Dragonun uçması ve savaşlara katılması için 3 ana görev var. Bunları sırasıyla yerine getirmeniz lazım.

1. Büyük Dragonun seviyesini 16 yapmanız gerekir.



2. Bilim Merkezinden "Hava Savaşı" araştırmasını 1 kez geliştirmek. Bunu geliştirmek için tabii ki sizden bir sürü bina geliştirmenizi ve başka araştırmaları tamamlamanızı isteyecektir. Bunlar:

- Bilim Merkezi: Seviye 16
- Kuluçka Yuvası: Seviye 16
- Dragon Yumurtalığı: Seviye 8 (Dragon Yumurtalığını 8 Kademeye kadar araştırmak için Kuluçka Yuvasının 16 olması gerekmektedir.)

3. Büyük Dragonun zırhının 4 parçasını da tamamlamak.

Not: Bu durum bütün büyük dragonlar(Su, Gece Gölgesi, Toprak vs.) için geçerlidir. Zırhı tamamlamak için; eğer zırh sandığı Gordz'da ise saldırı düzenleyerek veya mağazadan yakutla alınabilir.

Burada en zor kısım zırhı tamamlamaktır. Büyük Dragonun savaşabilmesi için zırhını bulup takmanız şarttır. Bunun için de alt çubuktaki "Görev" kısmından "Seferberlik" sekmesine geçiş yapıp buradaki Grodz kamplarını sırası ile yenip. Son kamptan zırhları geri almalısınız. Bu saldırılarda biraz asker kaybına uğrayacaksınız. Sayfanın en altında hangi kampta hangi askerden ne kadar var yazdım. Oradan bakıp ona göre bir ordu kurarak gönderirseniz kısa sürede zırhınızı tamamlayacağınızdan eminim.

Zırhın parçalarını sadece 10. Kamptan kazanıyorsunuz. Her saldırdığınızda 1 parça verecektir. Saldırarak 4 parçayı tamamladığınızda eğer ejderhanız 8 level ve üzerinde ise savaşlara katılabilecektir. Saldırılarda bazen aynı parçalar çıkabiliyor. Fakat bu parçalar tamamen birebir aynı değiller. Dikkatli bakarsanız parçaların saldırı, savunma, yük, sağlık vb. birçok özelliği var ve genelde aynı parçadn 2 tane varsa elinizde hangisini sonra aldıysanız o parça daha fazla güç katıyor ejderhanıza. Yani savaşa giderken güçlü olan zırh parçalarını takın ejderhanıza. Söyleyecek başka bir şey yok. Bundan sonrası sizin savaş mantığınıza, stratejinize ve tecrubenize kalmış. Risk almaktan korkuyorsanız, güçlü bir ordu kurun (okçu + dev + savaş dragonu) tek tek hepsine dalın. Kolayca zırhı tamamlayabilirsiniz.
1. Kamp: 5 Taşıyıcı
2. Kamp: 25 Piyade
3. Kamp: 400 Piyade + 1000 Taşıyıcı
4. Kamp: 500 Baltacı + 500 Minator
5. Kamp: 600 Okçu
6. Kamp: 1000 Çevik Akıncı Dragon
7. Kamp: 1500 Okçu + 1000 Baltacı
8. Kamp: 500 Savaş Dragonu
9. Kamp: 600 Savaş Dragonu + 260 Dev
10. Kamp: Asker sayısı belli değil, asker sayısı yerine Grodz savaş lordunun sağlık baremi görünmektedir.

Grodz kamplarını kayıpsız olarak yenebilmeniz için aşağıdaki verdiğim birlik verileriyle saldırılar düzenleyebilirsiniz.

1. Kamp: 5 Okçu
2. Kamp: 25 Okçu
3. Kamp: 500 Okçu
4. Kamp: 1000 Okçu
5. Kamp: 600 Savaş Dragonu
6. Kamp: 2000 Savaş Dragonu
7. Kamp: 2000 Savaş Dragonu
8. Kamp: 10000 Okçu
9. Kamp: 15000 Okçu
10. Kamp: Ben 10k okçu 15k piyade ile her saldırışımda 14300 piyade kaybederek 5 seferde 4 zırhı tamamladım. Zırhı tamamlamak için baya şansa ihtiyacınız olacak. 40 defadan fazla deneyenleri biliyorum.

8 yorum:

  1. Cok tesekkur ederim kardesim bide Su , toprk , ve gece ejderhasinin nasil ciktigini anlatirsan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi server da oynadığını bilmiyorum, bazı server larda bazı özellikler farklı zamanlarda kullanıma sunulabiliyor. Genel olarak anlatımı blogda var ama eğer kabam özellik olarak o server a henüz açmadıysa kullanma şansın da olmaz. İyi oyunlar...

      Sil
    2. Abi bide nasıl kolayca ejderhama yiyecek bulurum mesela koyun eti gibi

      Sil
    3. Ben oyunu bıraktım baya bir süre geçti üzerinden. Hatırlamıyorum açıkçası. Yüksek seviyeli kamplara saldırı yaptığında düşer muhtemelen. Sana iyi oyunlar...

      Sil
  2. Kardes 10. Kamp icin kayipsiz asker sayisi ne olmali. Okcu sayisini arttirsak veya net bisey varmi piyade kaybedim bidaha basmaktansa ihtiyac neyse onu basip girsek daha iyi olur gibi. Bilgiler cok guzel bu arada tesekkurler..

    YanıtlaSil
  3. Blog için elimden geleni yapıyorum. Her konuda öneri ve yorumlarınızı beklerim. İlginiz için teşekkür ederim. Grodz'un 10. kampına kadar kayıpsız saldırılar yapılabiliniyor ancak 10. seviye de kayıpsız kesmek imkansız. Olabilecek en güçlü orduyu da gönderseniz olmuyor. Ancak kaybı azaltmanız için en çok bilinen ve yaygın kullanılan özellik, bilim merkezindeki araştımalardan özellikle tıpı geliştirmek. Bunun yanısıra metalürji silah kalibrasyonu ve eğer kampa dragonlarla saldıracaksanız hava savaşı araştırmasını geliştirmeniz asker kaybınızı azaltacaktır. İyi oyunlar...

    YanıtlaSil
  4. mobil sürüm 4,7,0 da Grodz kampları varmı yada giriş kısmımı değiştimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu uzun süredir oynamıyorum. Önceden grodz kampı vardı, şu an bilmiyorum. Oyunun küresel kısmında sorununu yazarsan yardımcı olan çıkar diye düşünüyorum. İyi oyunlar...

      Sil